Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
 1. San


  Poštovani, često sanjam izgovaranje šehadete a i sanjao sam oca koji je preselio prije mjeces dana kako mu držim ruku na čelu i izgovaram šehadet a on ponavlja?
  Hvala vam

  Odgovor

  Esselamu alejkum!
  Snovi su odraz čovjekovog duhovnog i mentalnog stanja, posebno kada govorimo o stvarima koje volimo ili mrzimo pa ih u različitim formama vidimo u snu.
  Izgovaranje šehadeta, potvrđivanje Božije jednoće, svjedočenje poslanstva Božijih poslanika, posebno Pečata poslanstva, zasigurno ima dobre poruke i na neki način je potvrda čovjekovog srčanog vjerovanja i da vaš otac, nek mu se Bog smiluje, ima koristi od vašeg šehadeta i vaših dobrih djela.
  Tačnije, poruka ovog sna jeste da je jedini način za spas ljudi, bilo živih bilo mrtvih, vjerovanje i činjenje dobrih djela.
  Udaljenost od vjere jeste udaljenost čovjeka od sebe samog. Kad čovjek zaboravi sebe, zbog zaborava na Boga, više se ne može naći u svijetu vječnosti. Zaboravio je svoje istinsko “ja” pa postaje poput ludog čovjeka kojem ne ostaje ništa drugo osim patnje, muke i okrutnosti. Ne uživa u blagodatima jer ludi čovjek ne raspoznaje dobro i loše, blagoslov ili patnju.
  Stoga, što više možete poboljštati svoj odnos s Bogom i Božijim Poslanikom, to će više vaš ispravan odnos i dobra djela koristiti vašem ocu bez umanjivanja njihovih koristi vama samima. I ovo je milost Svemogućeg Boga. Vaša djela svijetle poput svijeće koja osvjetljava životnu sredinu vašeg oca. Kad osoba osvijetli, zagrije ili ohladi neko mjesto po vrućem vremenu, korist će imati i drugi koji se nalaze na tom mjestu bez ikakvih troškova.
  U biti, vi ste grana očeva drveta, a plod koji raste na grani pripisuje se i drvetu i grani drveta. Ako Bog da, budete li više pažnje obraćali na Boga, moći ćete svom ocu pružiti mir i uživanje na onom svijetu. I, naravno, on se također moli za vas jer mu se kaže da je ovo nebeski blagoslov i dar nekog djeteta ili nekog prijatelja. Dakle, radi se o korisnoj razmjeni.
  Svako dobro.

  prof. Akbar Eydi

×

Log in