Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
 1. Napredak


  Selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.Imam jedno pitanje za vas.Imam 25 godina i jos nisam imala momka,a ni na poslovnom planu mi bas ne ide.Pa bi voljela znati sta je najbolje da ucim da mi krene..Selam

  Odgovor

  U ime Boga, Milostivog, Samilosnog
  Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh

  Najvažniji i najosnovniji čimbenici neuspjeha u životu su dvije stvari:
  • Značenje uspjeha - Mnogi od nas općenito ispravno ne poimaju značenje uspjeha, jer mislimo da sve što imamo nije vrijedno pa samim time sami sebe vidimo kao neuspješnu osobu. Kada bismo analizirali i procijenili sve blagodati i ono što posjedujemo vidjeli bismo da smo itekako uspješni i da nemamo toliko značajnih problema da bi se zbog njih mučili.
  • Nepoznavanje mogućnosti i sposobnosti koje imamo. Kada bismo sami sebe ispravo analizirali i upoznali umijeća vlastitog bića te moći i sposobnosti koje imamo i koristili ih, zasigurno bismo bili uspješni. Stoga, istinska naša dova koju nam poručuje Uzvišeni Bog jeste sljedeća: spoznavanje sebe, svojih potencijala i mogućnosti koje imamo.
  Časni Kur’an kaže:
  i daje vam svega onoga što od Njega išćete, i ako biste Allahove blagodati brojali, ne biste ih nabrojali. – Čovjek je, uistinu, nepravedan i nezahvalan.(Ibrahim, 34)
  Znači, sve što mi odlučimo i uradimo Uzvišeni Bog daje nam ishod toga. Dakle, najbolja dova je upravo ta da nekoliko dana razmislite, napišete na papir ono što tražite te svoje mogućnosti i sposobnosti, a potom ih dobro analizirate. Uz to pobrojite i mahane i nedostatke koje imate i pouzdajte se u Uzvišenog i Milostivog Boga. Siguran sam, ako tako uradite da će Vam uskoro krenuti bolje na svim životnim poljima. Važno je da ispravo razmislite i odlučite da ozbiljno poradite na tome, bez ikakve sumnje, Uzvišeni Bog će Vam pomoći.

  Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh

×

Log in