Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
 1. adnan

  Depresija


  Selam imam 20 godina cesto padam u depresiju naj cesce umisljam da cu umrijeti ,bojim se bolesti i stalno imam misli da bolujem od neke bolesti ,gubiljim volju za zivoto i nikakve aktivnosti me ne zanimaju samo mislim na to ,bojim se biti sam a i kad sam u drustvu te misli me ne pustaju .molim vas da mi date neki savjet sta da radim unaprijed vam zahvaljujem .

  Odgovor

  U ime Boga, Milostivog, Samilosnog
  Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh

  Prije svega, Uzvišenog Boga molim da vam podari potpuno ozdravljenje. Što se tiče vašeg problema postoje dva puta za njegovo rješavanje, koje svakako treba poduzeti i uz ova dva prijedloga treba od Uzvišenog Boga tražiti pomoć kako biste u potpunosti ozdravili.
  1. Potražiti liječničku pomoć
  Ponekad usljed posljedica bolesti tijela kao što je slabokrvnost, strah od nečega, slabost tijela i slično, čovjek ima razbacane misli koje nestaju onda kada čovjek otkloni tjelesnu bolest. Ali ako se sa medicinskog gledišta uvjerite da nemate neki problem ili bolest, onda se treba okrenuti drugom načinu, a to je:
  2. Vježba samouvjeravanja
  Znači razmišljajte naprimjer ovako: sada kada sam se razbolio - koji su sve problemi nastali usljed toga, ili ako sam se razbolio - nema problema, obratit ću se doktoru i bit će mi bolje. Zašto onda prije nego što se razbolim ,vlastitim rukama svoju dušu i psihu da opterećujem bolešću. Ili, primjerice: Uzvišeni Bog podarit će mi vječni Džennet i živjet ću jednim smirenim životom bez problema u društvu svojih prijatelja, porodice i Božijih ugodnika. Imam dženetsku suprugu i milostive prijatelje, pa zašto onda da budem zabrinut zbog takvog dobrog života.
  Uzvišeni Bog dao je čovjeku moć volje, odluke i ispravljanja svakog problema, stoga postepenom vježbom zasigurno ćete taj problem otkloniti.
  Uz ova dva prijedloga nemojte zaboraviti dvije stvari: jedna je tjelesna vježba, a druga izleti u prirodu okruženu zelenilom i izvorima zajedno sa prijateljima vjernicima i onima koji imaju čisto srce. Drugo je učenje Kur'ana jer je ono izuzetno učinkovito za smirenje srca i duše pa makar i kratke sure kao što su Fatiha,Tevhid, Nas, Felek i slične sure.
  Budite sigurni ako poslušate ova dva savjeta za manje od mjesec dana ovo stanje će u potpunosti nestati, a vi ćete se osjećati lagodno.

  Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuh.

×

Log in